UC300-5LPT USB CNC mozgásvezérlő Mach3 programhoz

Elkészült az UC100 nagyobb testvérének első tagja az UC300-5LPT modul. A modul úgy lett kialakítva, hogy 5db LPT portnyi ki és bemenetek vannak IDC-26 csatlakozókra kivezetve, melyek lábkiosztása kompatibilis a LPT porttal. Az 5LPT portból 2 normál és 3 bővített bemenetű. Összesen 36db 5V-os digitális kimenet és 49db 5V-os digitális bemenet található rajta, melyek szabadon konfigurálhatóak. A sok digitális ki és bemenet mellett 2 analóg kimenet és 2 analóg bemenetet is tartalmaz. Az analóg kimenetek közvetlen 0-10V-os jelet szolgáltatnak, így egyszerű illeszteni frekvenciaváltóhoz.    

 

 

 

 

Bővebben...

 

UCR200 vezetéknélküli távirányító Mach3 programhoz

Az USB-s távvezérlő a Mach3 programhoz készült. Két egységből áll, egy ergonomikusan kialakított távvezérlő adóból, és egy USB csatlakozású vevőből. A távvezérlővel a Mach3 irányítása megmunkáló program indítása, megállítása és a munkadarab nullpontfelvétele könnyen elvégezhető. Az LCD kijelzőjén pedig az egyes tengelyek koordinátáit, az éppen aktuális programállapotot, a megmunkálási sebességet és főorsó fordulatot jeleníti meg. A távvezérlő automatikusan kikapcsol, aminek az ideje állítható, személyre szabható.    Nyomógombokkal közvetlenül kiválasztható az MPG üzemmódja, és egyéb paraméterei. Nullázható az éppen aktuális tengely koordinátája, és a főorsó Be/Ki kapcsolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UC100 USB CNC mozgásvezérlő Mach3 programhoz

A Mach3-as program a CNC gépeket a printer porton keresztül képes vezérelni. A printer porton történő pontos időzített jelek előállítása az operációs rendszer részéről igen nagy feladat, és vannak korlátai is (nem ajánlott futtatni más programot a Mach3-on kívül, mert azok befolyásolhatják a kiküldött jelek “simaságát”). Itt merül fel a kérdés: hogyan lehetne ezt kikerülni, ill kiváltani? Annak fényében, hogy a technika fejlődésével a számítógépekről különösen a laptopokról eltűnik a printer csatlakozó.

Bővebben...

 
eXTReMe Tracker